10 hyvää syytä hankkia hammasimplantti


Attila Jáki pitää hammasimplantin malli kädessään

Etsitkö loppuelämän kestävää ratkaisua puuttuvan hampaan tilalle?

Hammasimplantit edustavat kaikkein tehokkainta ratkaisua hampaiden korvaamisessa, ja tämän valitsee yli 16 000 potilasta Suomessa vuosittain, sillä hammasimplanttien teho ja luotettavuus on todistettu kliinisissä tutkimuksissa. Hampaan juuren tilalle asennetun hammasimplantin käytössä on erittäin paljon etuja, mutta rajasimme tähän listaan 10 kaikkein tärkeintä niistä.  

1. Paras tapa korvata hammas

Nykyinen titaaninen hammasimplantti on luotu ruotsalaisessa lääketieteen tutkimuslaitoksessa, Per-Ingvar Brånemarkin ja hänen tutkijoidensa toimesta. Professori – jota pidetään modernin hammasimplantti-teknologian isänä – löysi tämän erityisen materiaalin mikä pystyy sulautumaan luukudokseen, kun hän tutki titaanisten proteesien käyttämistä kanin jaloissa.

Myös aiemmin oli koitettu tehdä hammasimplantteja, mutta vaikka mitä materiaalia tai muotoa käytettiin, mikään lopputulos ei ollut tarpeeksi hyvä. Keinotekoisen hampaan juuret eivät asettuneet leukaluuhun, ja lopulta potilas joutui luopumaan istutetuista hampaista.

 

Tällä keinolla, jonka professori Bränemark on löytänyt, on 95% onnistumisprosentti, ja nykyaikana toista yhtä tehokasta keinoa ei ole puuttuvan hampaan korvaamiseksi.

2. Ei aiheuta allergiareaktioita SGS hammasimplantti

Hammasimplantti on tehty biomateriaalista, yleensä erittäin puhtaasta ja seostamattomasta lääketieteellisestä titaanista, jonka ihmiskeho hyväksyy.

Titaani-implanttien taustalla on vuosikymmeniä kestänyt tutkiminen, ja maailman kuulut valmistajat kuten Nobel Biocare työskentelevät sen parissa, että implanteista saataisiin entistä parempia – myös tekniikan osalta.

Yksi suurista eduista implanteissa, joita käytetään myös klinikallamme, on se, että titaanioksidi pinta, joka rakennetaan keinotekoisten juurien päälle, ei pääse liukenemaan kehon nesteistä, eikä tämä tekniikka aiheuta mitään allergisia reaktiota potilaille.

3. Kaikkein esteettisin ratkaisu

Voit sanoa mitä tahansa, mutta esteettisyys ratkaisee, ja ainoa tapa saada mahdollisimman aidon ja luonnollisen näköinen hammas aidon tilalle, on tehdä hammasimplantti.

Hammaskruunut (esim. zirkonia-kruunu), valmistetaan sopimaan keinotekoisiin juuriin jotka upotetaan tukevasti luuhun, eivät ole ainoastaan täydellisiä kopioita alkuperäisestä hammasrivistöstä kun puhutaan puremisesta, vaan ne ovat myös esteettisesti kauniita.

Kun puhutaan alkuperäisen hampaan korvaamisesta, hammasimplantti on ainoa tapa saada esteettisesti kaunis hammas. Toisin kuin hammassiltojen kanssa, viereisiä hampaita ei tarvitse muotoilla, eikä hampaiden väliin jää suurta ammottavaa koloa.

Hammasimplantti, implanttijatke ja hammaskruunu.4. Hammasimplantti on pitkäikäinen ja kestävä

Steriloinnin jälkeen hammasimplantti asetetaan paikalleen ja kudokseen luutuminen eli osseointegraatio alkaa lähes välittömästi.

Implantin keksijän, professori Branemarkin mukaan, hammasimplantti on kykeneväinen jopa yhdistymään luuhun paremmin kuin alkuperäinen hammas. Kun oikeanlaisesta hammashygieniasta pidetään huolta, luun ja keinotekoisen juuren välillä on elinikuinen suhde.

Voidaan siis  sanoa, ettei mikään muu ratkaisu ei ole näin tehokas.

5. Todistettu teknologia, rutiinitoimenpide

Johtavien yritysten lisäksi, uudetkin yritykset ovat pistäneet paljon aikaa ja rahaa tämän teknologian tutkimiseen ja parantamiseen jotta potilaat voivat aina kokea uusimmat ja turvallisimmat hoitomenetelmät hammaslääkärin luona.

Tämän lisäksi hammasimplantin rakentaminen on nykypäivänä turvallinen, rutiininomainen päivittäinen toimenpide. Vuosikymmenien kokemuksella on kehitetty hammaskirurgiaa, ja tämän myötä on myös keksitty uusia hoitokeinoja.

6. Kaikenlaiset proteesilaitteet voidaan valmistaa sopiviksi hammasimplantteihin

Keinojuuri asetetaan leukaluuhun, mutta myös näkyvään osaan tarvitaan oma palasensa. Kun rivistössä on vielä alkuperäisiä hampaita, tätä liitettävää palasta kutsutaan sillaksi tai kruunuksi, ja jos hampaaton alue on laajempi, tähän voidaan tehdä osa- tai kokoproteesi.

 

Hammasimplanttia voidaan käyttää kaikissa tilanteissa; siihen on mahdollista kiinnittää yksittäinen kruunu, hammassilta tai kokosilta.

 

Näiden lisäksi kiinteät proteesit ovat erittäin suosittuja vanhempien potilaiden keskuudessa. Näissä tapauksissa irrotettavia proteeseja pitää paikallaan 2-4 implanttia ja asiakas voi täysin heittää hyvästit epämiellyttävälle tunteelle ja heilumiselle, koko päiväksi.

Oikea hammas, implanttihammas, vertauskuva.

7. Hammasimplantti parantaa elämänlaatua

Ne vanhemmat potilaat jotka ovat käyttäneet irrallisia tekohampaita pidemmän aikaa tietävät tasan tarkkaa miltä tuntuu kun ne liikkuvat jatkuvasti, lonksuvat eivätkä ne vastaa tuntumaltaan oikeita hampaita puhuessa tai syödessä.

He, joilta puuttuu ainoastaan muutama hammas, eivät ole yhtään sen paremmassa tilanteessa, sillä nämä tyhjät kolot saattavat myös aiheuttaa terveysongelmia.

 

Hammasimplanttien asentaminen parantaa elämänlaatua, sillä sen lisäksi, että tämä keino mahdollistaa normaalin puremisen, se myös antaa turvallisuuden tunnetta ja ehkäisee epäesteettistä ulkonäköä.

 

Ne ajat ovat takanapäin jolloin ihminen ei uskaltanut purra hedelmää tai mehukasta pihviä.

Implanttikruunua, implanttisiltaa tai kiinteää proteesia  käyttämällä voidaan puremismahdollisuus ja puhuminen saada takaisin. Lopputulos? Selkeämpi ääni ja huomattavasti mukavampi päivittäinen elämä.

Ei puutteita, ei tekemisestä pois jäämistä, vaan täysillä elettyä elämää.

8. Parantunut suuhygienia tulee mahdolliseksi SGS hammasimplantti, harmaa, punainen raita..

Pysyvät hampaat saadaan käyttämällä hammasimplantteja jotka ovat lähimpänä luonnollisia hampaita kun puhutaan esteettisyydestä, kestävyydestä ja purennasta.

Tämän lisäksi hammasimplantit on helpompi pitää puhtaana verrattuna muihin proteettisin ratkaisuihin.

Ei ole tarvetta muotoilla terveitä hampaita tyhjän kolon vuoksi (lisäksi tämä aiheuttaa riskin toisen hampaan terveydelle), ja ruoka ei jää jumiin sillan alle tehden puhdistamisesta hankalampaa.

Tästä huolimatta potilaan tarvitsee pitää huoli suuhygieniasta, sillä vain tällä tavoin voi varmistaa elinikäisen suhteen luun ja implantin välille.

9. Suojaa luuta

Pureskelun vuoksi on normaalia, että leukaluu saattaa vetäytyä ajan saatossa jos hammas on poistettu, mutta asentamalla hammasimplantti tätä surkastumista voidaan hidastaa, ja parhaassa tapauksessa voidaan kokonaan estää.

Miksi tämä on tärkeää?

Koska siltojen tai tekohampaiden kanssa tätä ei voida saavuttaa, päinvastoin niiden käyttämien voi aiheuttaa luukatoa. Näiden lisäksi sillat eivät ole esteettisesti kauniit, ja pahimmassa tapauksessa luukato voi kehittyä niin pitkälle, että hammasimplantin asentaminen on täysin mahdotonta.

10. Palauttaa hymyn ja kasvojen luonnolliset piirteet

Yksi kaikkein tiedetyimmistä ongelmista hampaan menettämisessä on kasvojen ilmeiden muuttuminen. Aiheutuneet muutokset ovat näkyviä, varsinkin jos kyseessä on suurempi hampaaton alue, sillä kasvojen muoto muuttuu ja uudet linjat tekevät kasvoista paljon vanhemman näköiset.Hammaspotilas hymyilää onnistuneen hammashoidon jälkeen Budapestissa.

Kasvojen luonnolliset linjat voidaan tehokkaasti palauttaa hammasimplanttien avulla; potilaan itseluottamus palautuu ja onnellinen sekä rentoutunut ilme peilistä katsoessa on jälleen mahdollista.