10 hyvää syytä hankkia hammasimplantti


Attila Jáki pitää hammasimplantin malli kädessään

Etsitkö loppuelämän kestävää ratkaisua puuttuvan hampaan tilalle?

Hammasimplantit edustavat kaikkein tehokkainta ratkaisua hampaiden korvaamisessa ja tämän valitsee yli 16 000 potilasta Suomessa vuosittain. Hammasimplanttien teho ja luotettavuus on todistettu kliinisissä tutkimuksissa. Hampaan juuren tilalle asennetun hammasimplantin käytössä on erittäin paljon etuja, mutta rajasimme tähän listaan niistä 10 tärkeintä.

1. Paras tapa korvata hammas

Nykyinen titaaninen hammasimplantti on luotu ruotsalaisessa lääketieteen tutkimuslaitoksessa Per-Ingvar Brånemarkin ja hänen tutkijoidensa toimesta. Professori – jota pidetään modernin hammasimplantti-teknologian isänä – löysi tämän erityisen materiaalin, joka pystyy sulautumaan luukudokseen.

Myös aiemmin oli koitettu tehdä hammasimplantteja, mutta vaikka mitä materiaalia tai muotoa käytettiin, mikään lopputulos ei ollut tarpeeksi hyvä. Keinotekoisen hampaan juuret eivät asettuneet leukaluuhun, ja lopulta potilas joutui luopumaan istutetuista hampaista.

 

Professori Bränemarkin löytämällä keinolla on 95% onnistumisprosentti, ja nykyaikana toista yhtä tehokasta keinoa ei ole puuttuvan hampaan korvaamiseksi.

2. Ei aiheuta allergiareaktioita SGS hammasimplantti

Hammasimplantti on tehty biomateriaalista, yleensä erittäin puhtaasta ja seostamattomasta lääketieteellisestä titaanista, jonka ihmiskeho hyväksyy.

Titaani-implanttien taustalla on vuosikymmeniä kestänyt tutkiminen ja maailman kuulut valmistajat, kuten Nobel Biocare, työskentelevät jatkuvasti, jotta implanteista saataisiin entistä parempia – myös tekniikan osalta.

Yksi klinikallamme käytettävän titaani-implanttien vahvuus on, että sen juuren päälle rakennettava titaanioksidi-pinta ei pääse liukenemaan kehon nesteistä, eikä se siksi aiheuta allergisia oireita potilaalle.

3. Kaikkein esteettisin ratkaisu

Voit sanoa mitä tahansa, mutta esteettisyys ratkaisee, ja ainoa tapa saada mahdollisimman aidon ja luonnollisen näköinen hammas aidon tilalle, on tehdä hammasimplantti.

Tukevasti luuhun upotettaviin keinotekoisiin juuriin valmistetut hammaskruunut (esim. zirkonia-kruunu) ovat täydellisiä kopioita alkuperäisestä hammasrivistöstä purennan suhteen. Tämän lisäksi ne ovat myös esteettisesti kauniita.

Kun puhutaan alkuperäisen hampaan korvaamisesta, hammasimplantti on ainoa tapa saada esteettisesti kaunis hammas. Toisin kuin hammassiltojen kanssa, viereisiä hampaita ei tarvitse muotoilla, eikä hampaiden väliin jää suurta ammottavaa koloa.

Hammasimplantti, implanttijatke ja hammaskruunu.4. Hammasimplantti on pitkäikäinen ja kestävä

Steriloinnin jälkeen hammasimplantti asetetaan paikalleen ja kudokseen luutuminen eli osseointegraatio alkaa lähes välittömästi.

Implantin keksijän professori Branemarkin mukaan hammasimplantti kykenee yhdistymään luuhun jopa paremmin kuin alkuperäinen hammas. Kun oikeanlaisesta hammashygieniasta pidetään huolta, luun ja keinotekoisen juuren välinen suhde on elinikäinen.

Voidaan siis  sanoa, ettei mikään muu ratkaisu ei ole näin tehokas.

5. Todistettu teknologia, rutiinitoimenpide

Johtavien yritysten lisäksi myös monet uudet yritykset ovat sijoittaneet paljon aikaa ja rahaa tämän teknologian tutkimiseen ja parantamiseen. Lisäksi hammaskirurgian jatkuvan kehityksen tuloksena potilaiden saama hoito on entistäkin turvallisempaa. Hammasimplantin rakentamisesta on tullut rutiininomainen, päivittäinen toimenpide.

6. Kaikenlaiset proteesilaitteet voidaan valmistaa sopiviksi hammasimplantteihin

Keinojuuri asetetaan leukaluuhun, mutta myös näkyvään osaan tarvitaan oma palasensa. Kun rivistössä on vielä alkuperäisiä hampaita, tätä liitettävää palasta kutsutaan sillaksi tai kruunuksi, ja jos hampaaton alue on laajempi, tähän voidaan tehdä osa- tai kokoproteesi.

 

Hammasimplanttia voidaan käyttää kaikissa tilanteissa; siihen on mahdollista kiinnittää yksittäinen kruunu, hammassilta tai kokosilta.

 

Näiden lisäksi kiinteät proteesit ovat erittäin suosittuja vanhempien potilaiden keskuudessa. Näissä tapauksissa irrotettavia proteeseja pitää paikallaan 2-4 implanttia ja asiakas voi täysin heittää hyvästit epämiellyttävälle tunteelle ja heilumiselle, koko päiväksi.

Oikea hammas, implanttihammas, vertauskuva.

7. Hammasimplantti parantaa elämänlaatua

Ne vanhemmat potilaat, jotka ovat käyttäneet irrallisia tekohampaita pidemmän aikaa, tietävät tasan tarkkaa miltä tuntuu kun ne liikkuvat jatkuvasti, lonksuvat, eivätkä ne vastaa tuntumaltaan oikeita hampaita puhuessa tai syödessä.

He, joilta puuttuu ainoastaan muutama hammas, eivät ole yhtään sen paremmassa tilanteessa, sillä nämä tyhjät kolot saattavat myös aiheuttaa terveysongelmia.

 

Hammasimplanttien asentaminen parantaa elämänlaatua, sillä sen lisäksi, että tämä keino mahdollistaa normaalin puremisen, se myös antaa turvallisuuden tunnetta ja ehkäisee epäesteettistä ulkonäköä.

 

Ne ajat ovat takanapäin, jolloin ihminen ei uskaltanut purra hedelmää tai mehukasta pihviä.

Implanttikruunua, implanttisiltaa tai kiinteää proteesia  käyttämällä voidaan puremismahdollisuus ja puhuminen saada takaisin. Lopputulos? Selkeämpi ääni ja huomattavasti mukavampi päivittäinen elämä.

Ei puutteita, ei tekemisestä pois jäämistä, vaan täysillä elettyä elämää.

8. Parantunut suuhygienia tulee mahdolliseksi SGS hammasimplantti, harmaa, punainen raita..

Hammasimplantteja käyttämällä päästään lähimmäksi luonnollisia hampaita, kun puhutaan esteettisyydestä, kestävyydestä ja purennasta.

Tämän lisäksi hammasimplantit on helpompi pitää puhtaana verrattuna muihin proteettisin ratkaisuihin.

Ei ole tarvetta muotoilla terveitä hampaita tyhjän kolon vuoksi (lisäksi tämä aiheuttaa riskin toisen hampaan terveydelle), ja ruoka ei jää jumiin sillan alle tehden puhdistamisesta hankalampaa.

Tästä huolimatta potilaan tarvitsee pitää huoli suuhygieniasta, sillä vain tällä tavoin voi varmistaa elinikäisen suhteen luun ja implantin välille.

9. Suojaa luuta

Jos hammas on poistettu, on normaalia, että pureskelun vuoksi leukaluu saattaa ajan saatossa vetäytyä, mutta asentamalla hammasimplantti tätä surkastumista voidaan hidastaa, ja parhaassa tapauksessa se voidaan kokonaan estää.

Miksi tämä on tärkeää?

Koska siltojen tai tekohampaiden kanssa tätä ei voida saavuttaa, päinvastoin niiden käyttäminen voi aiheuttaa luukatoa. Näiden lisäksi sillat eivät ole esteettisesti kauniita, ja pahimmassa tapauksessa luukato voi kehittyä niin pitkälle, että hammasimplantin asentaminen on täysin mahdotonta.

10. Palauttaa hymyn ja kasvojen luonnolliset piirteet

Yksi kaikkein pahimmista ongelmista hampaan menettämisessä on kasvojen ilmeiden muuttuminen. Aiheutuneet muutokset ovat näkyviä, varsinkin jos kyseessä on suurempi hampaaton alue, sillä kasvojen muoto muuttuu ja uudet linjat tekevät kasvoista usein vanhemman näköiset.Hammaspotilas hymyilää onnistuneen hammashoidon jälkeen Budapestissa.

Kasvojen luonnolliset linjat voidaan tehokkaasti palauttaa hammasimplanttien avulla; potilaan itseluottamus palautuu ja onnellinen sekä rentoutunut ilme peilistä katsoessa on jälleen mahdollista.