Hammashoito ulkomailla?


Mies istuu lentokoneessa hammashoito ulkomailla mielessä

Hammashoito ulkomailla

Jos sinua kiinnostaa hammashoito ulkomailla, olet tullut oikealle sivulle.

 

Hampaiden hoidattaminen Suomessa on poikkeuksellisen kallista. Varsinkin hammasimplanttien hinnat ovat suorastaan tähtitieteellisiä. Implantti maksaa keskimäärin 2 000 euroa.

 

Kun tilanne on tämä, ei ole ihme, että moni hakee ratkaisua Suomen rajojen ulkopuolelta. Ulkomailla toimenpiteen voi saada jopa puoleen hintaan.

 

EU:n potilasdirektiivi on lisännyt terveysmatkailijoiden määrää entisestään. Vuonna 2011 voimaan tulleen direktiivin mukaan esimerkiksi suomalainen potilas saa hakea terveyspalveluja toisesta EU-maasta. Potilaalla on oikeus korvaukseen saamastaan hoidosta samalla tavalla, kuin jos hoito olisi annettu Suomessa.

 

Hammashoito ulkomailla, Suomi - Unkari hintavertailu kaavio.Hammashoito ulkomailla saattaa kuitenkin matkustamisen, palvelun laadun, kieliongelmien tai takuuasioiden vuoksi huolettaa ja jopa pelottaa.  Tämä on ymmärrettävää.

Tärkeintä on tehdä kotiläksyt hyvin. Silloin hammashoito ulkomailla sujuu turvallisesti.

Matkaan ei pidä rynnätä suin päin pelkästään hinnan perusteella. Muutoin voi käydä niin, että hammashoito ulkomailla johtaa huonoon lopputulokseen ja puolitoista- tai jopa kaksinkertaiseen laskuun verrattuna Suomessa tehtävään hoitoon.

Hammashoito ulkomailla – Unkari kärjessä

Tilastojen mukaan eniten hammashoitoja ulkomailla tehdään Unkarissa, Espanjassa, Puolassa, Turkissa ja Bulgariassa. Unkari on Euroopassa ykköskohde terveysmatkailijoille. Se on kärkijoukkoa myös maailmanlaajuisesti.

Hammasturismin kärkimaat, kaavio.

Unkarin suosio ei ole sattumaa. Maassa aloitettiin toimenpiteet hammas- ja muun terveysmatkailun lisäämiseksi ja ulkomaisten potilaiden vastaanottamiseksi 15 – 20 vuotta aikaisemmin kuin muualla. Unkari on lisäksi ainoa maa, jossa toimii myös valtion tukema järjestö alan kehittämiseksi ja edelläkävijyyden vahvistamiseksi Euroopassa.

Miksi Unkari?

Hammashoito ulkomailla tarkoittaa Unkarin kohdalla, että potilaan ei tarvitse olla huolissaan laadusta.

 

Yksityisen hammashoidon laatu on EU-standardien mukainen, mutta sen hinta on huomattavasti edullisempi. Tätä selittävät alhaisemmat verot, palkat, sivukulut ja vuokrat.

 

Hammas- ja ylipäätään terveysalan koulutus Unkarissa on laadukasta ja kattavaa. Lääketieteellisellä koulutuksella on maassa pitkä perinne. Nimekkäimpiä unkarilaisia lääkäreitä ovat esimerkiksi lapsivuodekuumeen parantanut Ignác Semmelweis (1818-1865) sekä Albert Szent-Györgyi (1893-1986), joka sai Nobelin palkinnon C-vitamiiniin liittyvästä keksinnöstään.

 

Nykyisin Unkarissa opiskelee terveystieteitä myös runsaasti ulkomaalaisia. Heidän joukossaan on myös suomalaisia.

 

Ulkomaisia potilaita vastaanottavilla hammasklinikoilla on käytössään uusimmat laitteet ja materiaalit. Useimmat unkarilaiset klinikat käyttävät kolmiulotteista tietokonetomografiaa hyödyntävää 3D-ct -kuvauslaitetta, mikä parantaa implantti- ja muun hammashoidon turvallisuutta entisestään.

 

Unkarin viranomaiset valvovat terveyspalveluja maassa tarjoavien yritysten toimintaa yksityiskohtaisesti.

.

Hammasturistit maittain, hammashoito ulkomailla, kaavio.Terveysmatkailijoille suunnatut palvelut ovat muutoinkin tasokkaita. Monet ulkomaisia potilaita vastaanottavat klinikat tarjoavat esimerkiksi maksuttoman tulkin ja lentokenttäkuljetuksen sekä vapaan sisäänpääsyn hyvinvointikeskuksiin. Usea terveysmatkailija yhdistääkin hammashoitoa ulkomailla lomailuun. Unkari on maailmassa yksi kolmestakymmenestä suosituimmasta kohteesta, jossa käy vuosittain 8,6 matkailijaa (tieto vuodelta 2007).

 

Ulkomaalaisten tyytyväisyys hammaslääkäripalveluihin Unkarissa.Suomalaiset eivät lähde ulkomaille yksinkertaisiin paikkauksiin, vaan isoihin hoitoihin: sellaisiin, jotka Suomessa olisivat selvästi kalliimpia. Siksi kotiläksyt kannattaa tehdä hyvin ja valita hammashoito ulkomailla huolellisesti. Oman terveyden ollessa kyseessä on tärkeää kiinnittää hinnan lisäksi huomioita palvelujen laatuun. Unkarissa hammashoito ulkomailla onnistuu luotettavasti ja turvallisesti.

Jos sinua kiinnostaa hammashoito ulkomailla, lue seuraava artikkeli ”Hammasimplantti ulkomailla – hammasklinikan valinta”.