Miksi hakeutua hammashoitoon juuri Unkarissa?


Unkarin kartta ja lippu.
  • Jo nyt yli 40% Euroopan hammasturisteista valitsee kohteekseen Unkarin. Heille unkarilainen hammashoito on synonyymi laadukkaalle ja turvalliselle hammashoidolle.
  • Tällä hetkellä Unkarissa käy vuosittain 60-70 tuhatta ihmistä nauttimassa laadukkaasta ja edullisesta hammashoidosta ja se on vasta alkua.
  • Turkin poliittinen ja taloudellinen tilanne on epävakaa. Puola ja Bulgaria puolestaan ovat jääneet kilvasta Unkarille, ei vain laadukkaassa hoidossa, vaan myös vapaa-ajan viettomahdollisuuksien suhteen.

Budapest ketjusilta, taustalla Parliament.Unkarin suosio ei nimittäin perustu vain edullisiin hintoihin, vaikka 50-70 prosentin säästö vetääkin länsieurooppalaisia hammaspotilaita ymmärrettävästi puoleensa. Asianmukainen vastine rahoille on vain yksi syy suomalaistenkin potilaiden hakeutumiselle unkarilaisille hammasklinikoille ja käyttämään Implanttimatkojen palveluita.

Hammaslääkäreidän koulutus on korkeatasoinen. Unkarin rikas historia ja erityisesti Budapest tarjoavat lukuisia, upeita kultturinähtävyyksiä.

Olemmekin tiivistäneet alle viisi pääsyytä siihen, miksi hammaspotilaat niin usein valitsevat kohteekseen juuri Unkarin.

1. Hammashoidon edullinen hinta

Vaikka hinta harvoin on ainoa syy valintaan – kaikille ei edes se tärkein – unkarilaisten hammasklinikkojen vahvin houkute on niiden hintataso kotimaahan verrattuna.

Vain pieni osa ihmisistä on valmis maksamaan Suomessa hammashoidosta 10-20 000 euroa, kun saman hoidon saa Unkarissa noin puolella siitä. Puhumattakaan vaativammista toimenpiteistä, jotka Suomessa voivat helposti olla vielä kalliimpia.

Onneksi kauniit hampaat ja kaunis hymy eivät tunne rajoja.

Implanttimatkojen hammaspotilas Budapestissa hymyilee, taustalla Ketjusilta.Viime vuosikymmenten aikana Budapestista on tullut vaivaton matkakohde myös suomalaisille hammaspotilaille, jotka 50-70 prosentin hintaedun houkuttelemana lähtevät innokkaina matkalle.

Esimerkiksi, Unkarissa yhden hammaskruunun hinta on 200-300 euroa ja hammasimplantin 700-900 euroa (implanttijatke mukaan laskettuna). Suomessa näillä hoidoilla on vähintään kaksinkertaiset hinnat ja yhden hampaan korvaaminen voi maksaa potilaalle jopa 3000 euroa.

Yhden potilaan hoidon keskimääräinen pituus on 1-2 viikkoa. Vaikka matka- ja majoituskustannukset lisätään lääkärikuluihin, säästöjä kertyy mukavasti jo yhden hampaan korvaamisesta.

Unkariin matkustaminen siis ehdottomasti kannattaa!

2 . Korkea laatu

Unkarilaiset hammasklinikat, myös Implanttimatkojen yhteistyöklinikka, omaavat vahvan kokemuksen ja nykyaikaisen infrastruktuurin ja pystyvät näin tarjoamaan suomalaisille kotimaastaan tuttua laatua.

CompletDentin vastaanottohuone-4 Budapestissa.Diagnostiikan apuna käytetään digitaalista röntgeniä ja kartiokeilatomografiaa. Turvalliset ja tehokkaat lääkevalmisteet takaavat kivuttoman hoidon. Käytössä on kansainvälisesti tunnustetut implanttisysteemit ja -materiaalit. Hoidot suoritetaan EU:n laatustandardien mukaisesti ja lääkäreillä on vahva tietämys ulkomaalaisten potilaiden tarpeista.

Mukavat ja ilmastoidut odotushuoneet lieventävät stressiä ennen hoitoa ja empaattisten hammaslääkäreiden  ansiosta jopa hammaslääkäripelosta kärsivät potilaat tuntevat olonsa mukavaksi.

3. Lääkäreiden hyvä koulutus ja vahva kokemus

Unkarissa lääkätieteellisellä opetuksella on vanhat perinteet. Lääketieteelliset yliopistot kouluttavat lääkäreitä useissa kaupungissa. Koulutuksen korkeasta tasosta todistaa myös se, että Unkarissa lääketiedettä opiskelleet saavat suoraan pätevyyden toimia lääkärinä muun muassa Suomessa, Saksassa, Ranskassa, Iso-Britanniassa ja myös monessa maassa Euroopan ulkopuolella.

Unkarin hammaslääkärikoulutus on Euroopan vanhimpia. Budapestissä ja Pécsissä on lisäksi mahdollista lukea hammaslääketiedettä myös saksaksi, Szegedissä ja Debrecenissä myös englanniksi. Sadat opiskelijat maailmalta vuosittain todistavat, että hammashoidon lisäksi, myös hammaslääkäreiden koulutus Unkarissa on suosittua ulkomaalaisten keskuudessa.

Semmelweiss lääketieteelinen yliopisto, valmistumisjuhla.Vastavalmistuneet hammaslääkärit ovat tavallista pidempien harjoittelujaksojen ansiosta tarpeeksi kokeneet jo hammaslääkärin työn aloittaessaan. Useat heistä houkutellaankin ulkomaisiin hammasklinikoihin. Harvassa paikassa nuoret hammaslääkärit saavat niin laajan teoreettisen ja käytännön osaamisen kuin Unkarin yliopistoissa.

Mikä on unkarilaisten hammaslääkäreiden salaisuus? Miksi potilaat tuntevat olonsa turvalliseksi heidän käsissään?

Syy on unkarilaisten hammaslääkärien tiukoissa ja ammattimaisissa protokollissa ja siinä, että korkealaatuisen koulutuksensa ansiosta heidän osaamisensa ja kokemuksensa on vahva. Toimintamalleihin kuuluu myös itsensä jatkuva kouluttaminen.

Hammashoito Unkarissa, hammaslääkäri, hammashoitaja ja potilas.

4. Sujuvat matkajärjestelyt

Matkustaminen ulkomaille tuntuu joskus pelottavalta, mutta usein huoli hälvenee, kun joku ottaa järjestelyt hoitaakseen. Se on mahdollista myös hammashoitomatkalle lähtiessä!

Me Implanttimatkoilla aloitamme matkan järjestelyn jo suunnitteluvaiheessa, näin asiakas voi välttää kaikki epämukavat yllätykset.

Henkilökuntamme etsii ja varaa potilaalle sopivan hotellin ja avustaa halvimman lentolipun metsästyksessä ja varauksessa. Suomenkielinen puhelinpalvelumme palvelee 24 tuntia vuorokaudessa (myös viikonloppuisin), eikä kenenkään tarvitse tuntea jääneensä yksin oman onnensa nojaan.

Implanttimatkojen kuljettaja odottamassa lentoasemalla suomalaisen hammaspotilaan.Kattavista matkanjärjestelyistä nauttivat potilaat voivat helposti yhdistää hammashoitoon Budapestissä myös vapaa-ajan vietton. Ohjelmavinkkiemme avulla pääset nauttimaan matkan aikana kaupungista täysin siemauksin!

5. Runsaat ajanviettomahdollisuudet

Miksi 1-2 viikkoa kestävä hammashoitomatka täytyisi viettää hotellihuoneessa? Työssäkäyvät hammaspotilaat joutuvat ottamaan joka tapauksessa lomaa hammashoidon ajaksi. Siksi on vain järkevää hyödyntää samalla Budapestin tarjoamat, runsaat ajanviettomahdollisuudet.

Széchenyi kylpylä Budapestissä, iltavalaistuksessa.Historiallisten nähtävyyksien ohella vilkas kulttuurielämä ja festivaalit, romukapakat, hienostoravintolat ja terveyskylpylät toivottavat suomalaisen hammaspotilaan avosylin tervetulleeksi.

Budapestissä vierailee vuosittain 3,5 miljoonaa turistia ja määrä kasvaa koko ajan. Budapest ei olekaan vain sykkivä ja kiehtova kaupunki – se on myös kohtuuhintainen ja turvallinen, puhumattakaan paikallisten asukkaiden vieraanvaraisuudesta.

Hammaspotilas Budapestissa katukahvilassa ja tarjoilija.

Mitä pitää huomioida ennen matkaa Unkariin?

Mieti etukäteen, mikä on pääasiallinen tavoitteesi. Puuttuuko sinulta hammas, haluatko korjata esteettisiä ongelmia, vai mitä?

Hammaslääkärit pystyvät alustavassa konsultaatiossa (sähköpostitse tai puhelimessa) auttamaan parhaiten, jos potilaalla on jonkinlainen näkemys omasta tilanteestaan. Tarjouksen tekemistä helpottaa myös, jos toimitat klinikalle panoraamaröntgenkuvan hampaistasi tai – vielä parempaa – suomalaisen hammaslääkärin tarjouksen tai lausunnon. Näin sopivan hammasklinikan löytäminen on helpompaa, voidaan aloittaa tarjouspyyntöjen lähettäminen ja sinunkin on helpompi verrata tarjouksia keskenään.

Ennen tarjouksen hyväksymistä kannattaa vertailla hammasklinikoiden hintojen lisäksi myös niiden tarjoamia etuja ja lisäpalveluja. Tärkeämmät ovat matkanjärjestely, lentokenttä- ja hotellikuljetukset, sekä klinikan korkea laatutaso.

Olen törmännyt verkossa itseään suurimmaksi ja parhaimmaksi tituleeraamiin yrityksiin. Ne ovat aina epäilyttäviä, myös hoitoalalla. Hammasklinikat, jotka vastaanottavat satoja ulkomaalaisia potilaita kuukausittain, toimivat ”liukuhihnaperiaatteella”. Niiden asiakkaat valittavat usein, etteivät saa yhtä paljon huolenpitoa kuin pienemmillä klinikoilla, jossa jokainen potilas saa olla ”kuninkaana”, hoitohenkilökunnan huomion ehdottomassa keskipisteessä. Tämä on erityisen tärkeää hammaslääkärissä ulkomailla, kun tunnemme olomme vielä epävarmemmaksi kuin kotona ja tarvitsemme tavallista enemmän empatiaa ja huolenpitoa.

Muista myös, että muutaman sadan euron hintaero ei ole tärkeintä, kun puhutaan useamman tuhannen euron hammasremontista. Huonomman laadun aiheuttamat jälkikorjaukset voivat tulla jälkikäteen paljon kalliimmaksi.

Hammashoito Unkarissa on turvallista ja kannattavaa. Huolellinen suunnittelu takaa, että pääset tyytyväisenä ja kauniin, terveen hymyn kanssa kotiin.

Pariskunta istuu Tonavan rannalla, taustalla Parliament.

Millaisia kokemuksia sinulla on hammashoidosta Unkarissa?