Hammasimplantti ulkomailla – hammasklinikan valinta


Nainen mietiskelee

Hammasimplantti ulkomailla - 7 huomioitavaa asiaa

Hammasimplantti ulkomailla on yhä useamman suomalaisen valinta. Turvallinen hoitomatka edellyttää kuitenkin muutaman asian huomioimista. Näin voit ehkäistä mahdolliset ongelmat jo ennalta.

 

Terveysklinikan julkisivu - hammasimplantti ulkomaillaMoni suomalainen käy tätä nykyä hammashoidossa Suomen rajojen ulkopuolella. Eteläinen naapurimaamme Viro on hammasmatkailijoiden suosima kohde, mutta sen ohella Unkari on nousussa. Suomalaiset suuntaavat Unkariin ennen muuta laadukkaiden ja asiantuntevien hammasklinikkojen vuoksi.

Tutkimusten mukaan ainakin neljä prosenttia EU-maiden asukkaista saanut hoitoa toisessa jäsenmaassa. Ala on voimakkaassa kasvussa.

 

Jo 53 prosenttia EU-maiden asukkaista pitää mahdollisena hakeutua hoitoon ulkomaille.

 

Muistathan, että hammasimplantti ulkomailla ei tarkoita pelkästään lääkärin suorittamaa toimenpidettä klinikalla. Ota huomioon myös seuraavat asiat, jotta hammashoitomatkasi sujuu kaikin puolin turvallisesti:

1. Paikallinen välittäjä Suomessa

On tärkeää valita asiantunteva välittäjä, jonka toiminta on virallistettua. On erityisen tärkeää, että hammasklinikalla on Suomessa riippumaton välittäjä, joka edustaa potilasta ja johon voi ottaa yhteyttä esimerkiksi jälkihoidon osalta tai mahdollisten takuuasioiden järjestämisessä.

Väärinymmärrysten välttämiseksi välittäjän tulisi hallita sekä kohdemaan, esimerkiksi Unkarin, ja potilaan äidinkieltä. Näin potilaalle voidaan tarvittaessa järjestää nopeasti tulkkausapua paikan päällä – ja tilanteen niin edellyttäessä myös hoitoaikojen ulkopuolella.

 

Luotettava välittäjä kantaa vastuun siitä, että hammasimplantti ulkomailla onnistuu ja vältyt ongelmilta.

 

Välittäjän kautta vältyt myös huijauksilta, joita valitettavasti silloin tällöin esiintyy. Hammasklinikkojen edustajien tai välittäjien laillisuus on yksinkertaista tarkastaa valtakunnallisesta yritystietojärjestelmästä osoitteessa www.ytj.fi.

2. Hammasklinikan sijainti

Helposti luulisi, että hammasklinikan sijainnilla ei ole väliä. Väärin. Esimerkiksi Unkarissa kaikki laadukkaat hammasklinikat ovat Itävallan rajan tuntumassa olevaa aluetta lukuun ottamatta keskittyneet pääkaupunki Budapestiin.

Pienillä paikkakunnilla sijaitsevat, esimerkiksi omakotitaloissa toimivat, ”takapihan” hammasklinikat hoitavat yleensä potilaansa laadukkaasti, mutta niiden tekninen varustus ei ole aina ajanmukaisinta. Kannattaa myös kiinnittää huomiota klinikoiden verkkosivuihin – selvästi koneella suomeksi käännetyt sivut eivät ole luotettavia. Näitä on kuitenkin harvassa.

3. Monivuotinen kokemus

Hammasklinikan laadusta ei kerro se, miten kauan klinikka on ollut toiminnassa. Tärkeämpää on klinikalla työskentelevien lääkäreiden ammattipätevyys ja kokemus.  Nämä ovat tärkeitä kriteerejä klinikkaa valittaessa.

 

Katso myös, toimiiko klinikka tai välityspalvelu sosiaalisessa mediassa, kuten Facebookissa, ja onko sillä suomalaisia ”tykkääjiä”.

4. Klinikan tekninen varustus

Laadukkaan hammasklinikan tekninen varustus on monipuolinen. Tarkasta, ovatko klinikalla käytössä olevat laitteet ajanmukaisia, ja hyödyntääkö klinikka esimerkiksi 3D-ct tietokonetomografiaa.  Tämä hammaskuvaus on erittäin tärkeä hammasimplanttihoidon suunnittelussa. Varmista myös, onko toimenpide mahdollista toteuttaa esimerkiksi kevytnukutuksessa.

5. Laaja Palvelukokonaisuus

Esimerkiksi Unkarissa laadukkaat hammasklinikat tarjoavat yhteistyökumppaneiden kautta hammashoidon ohella myös muita terveyspalveluja. Laaja palveluvalikoima on tärkeä, jos hoidon aikana tai sen jälkeen ilmenee komplikaatioita tai muita sairauksia. Näin apu järjestyy helposti ja nopeasti.

6. Takuu

Hammasklinikalla tulee olla ymmärrettävät, reilut ja laaja-alaiset takuuehdot. Ehdot löytyvät yleensä klinikan verkkosivuilta. Jos ehtoja ei ole saatavilla, valitse toinen klinikka.

 

Takuuasioiden hoitamisessa riippumattoman välittäjän rooli on erityisen tärkeä.

7. Matkan järjestely

Hammasklinikoiden tarjoamat hoitopaketit ovat erilaisia, mutta seuraavien asioiden tulisi joka tapauksessa olla kokonaisuudessa mukana ja sisältyä hammashoidon hintaan:

  • edestakainen lentokenttäkuljetus
  • tulkki konsultaation ja hoidon ajaksi
  • majoituksen järjestely

Jos sinua kiinnostaa hammasimplantti ulkomailla, lue artikkeli ”10 hyvää syytä hankkia hammasimplantti”.