Vieraskynästä: Implanttimatkat kokemuksia


Hammashoitaja, potilas Antti ja hammsläkäri.
Kuvassa rakkaat hoitajani. Oikealla hammaslääkäri Zsófia ja vasemmalla hammashoitaja Lilla. Kiitos heille kärsivällisyydestä ja hyvästä hoidosta!

Budapest kutsuu jälleen nyt hammasturistina… Toinen hammasklinikkakerta on nyt vuorossa. Tammikuun lopussa alkoi hammashoitoni Complet Dent hammasklinikalla https://completdent.de/. Silloin en vielä kirjoittanut asiasta, mutta nyt ajattelin tehdä blogikoonnin koko hoitojaksosta. Josko joku muukin saisi tietoa ja ehkä ärsykkeen hoitomuotoon tätä kautta. Ei sen takia, etteikö Suomessa osattaisi hammashommia. Mutta se on vaan niin pirun kallista! Palaan lopussa tarkemmin kustannuksiin, mutta käytyäni talvella Hämeenlinnassa pyytämässä ilmaisen arvion ja verrattuani nyt jo ensimmäisellä kerralla Budapestissä saamaani tarjoukseen, uskallan tuon kirjoittaa. Budapestin hammashoito tulee maksamaan alle puolet Suomen noin 15000 euron arviosta.

 

Hammaspotilas ja suomen kielen tulkki

Gaborilla (klinikan suomen kielen tulkki) on hammasrivistö loistokunnossa. Toivottavasti minullakin jo ensi perjantaina.

 

Nyt toukokuussa olen matkassa useamman kuukauden tauon jälkeen Ryanairilla ja heti lähtöselvityksessä oli pikku ylläri. Olin varannut halvimman non priority-paikan, koska olin liikkeellä pelkällä käsimatkatavaralla. Ei tullut pieneen mieleenikään, ettei normi käsimatkatavaralaukkuni sopisi Ryanairin pirtaan. Naisvirkailijalla ei tainnut olla onnistunut äitienpäivä, kun hän viittasi laukkuuni. No kahdellakympillä siitä selvisi, mutta sen lisäksi se piti jättää ruumaan meneväksi. Toivottavasti löytyy. Ryanair-lentoyhtiön käsimatkatavaran mitoitus on muista lentoyhtiöistä poikkeava. Vain 40x25X20 mitat alittava eli tosi pieni laukku sopii ilmaiseen kyytiin. Tuosta ei ollut hajuakaan, kun tein lähtötsekkauksen netin kautta etukäteen. No virkailija valisti hieman voitonriemuisasti, että itsepä olin lippuni valinnut ja sen ehdot. No niin olinkin valinnut… Paluussa Budapestista ei ollut mitään ongelmaa saman setin kanssa.

Hammashoitoni taustalla on osin maaliskuun alussa ollut 70-vuotispäiväni. Ostin itselleni lahjaksi uuden maantiepyörän kaikilla herkuilla ja vaimolle lupasin vihdoinkin korjauttaa hampaitani. Pienenä kuriositeettina Ulla-vaimon lupaukseen… Kun Ulla täytti aikoinaan 60 vuotta, olimme Thaimaassa golfmailojen kera ja silloin teetin siellä irtolisäkkeen ”syntymäpäivälahjaksi” erityisesti Ullaa kiusaavan puuttuvan hampaani takia. Tuolla irtolisäkkeellä on ollut hyvin moninaiset seikkailut vuosien varrella. Tuosta linkistä selviää myös, miten Hämptonin ylpeyden HPK:n eli Kerhon aiempi mestaruus keväällä 2006 liittyy asiaan. Nyt tämän kevään 2019 mestaruuden kunniaksi kannattaakin panna hampaat kuntoon.

Lue Antin koko tarina loppuun hänen omassa blogissaan: https://fillarantti2.wordpress.com/2019/09/06/implanttimatkoilla-budapestissa