Kauniimpi hymy pienellä käsittelyllä


Voiko kauniin hymyn saada ilman kalliita ja pitkiä hoitoja ja vähemmällä poistettujen hampaiden määrällä. Mitä tarkoittaa reunojen tasoitus ja muotoilu? Mitä esteettisen hammashoidon hammaslääkäri tekee?

Hymysuunnittelun taide

Keraamiset hampaat, oikea sävyLähes kaikki tietävät, että kauniimman hymyn saamiseksi on olemassa lukuisia eri mahdollisuuksia. Moni kuitenkin luulee, että hoito on kallista ja aikaa vievää ja että se vahingoittaa hampaiden eheyttä.

Kiitos nopeasti kehittyvien tekniikoiden, nykyään tarjolla tehokkaita menetelmiä, joiden avulla saavuttaa harmoninen ulkonäkö. Käsittely huomioi kasvonpiirteet, luonteenomaiset ilmeet ja potilaan persoonallisuuden. Lopputulos syntyy potilaan ja hammaslääkärin yhteistyönä

Henkilöt, joilla on näkyviä ongelmia hampaidensa kanssa, harkitsevat luultavasti hampaiden korjaushoitoa. Joskus ongelma saattaa kuitenkin olla hymyssä, ei niinkään hampaissa.

Pienet hampaiden ja huulien alueella esiintyvät virheet saattavat häiritä kasvojen harmoniaa puhuessamme tai hymyillessämme. Moni meistä kokeilee ammattimaista hampaidenvalkaisua, sillä luulemme ongelman olevan hampaiden sävyssä. Sama pätee huulten suurentamiseen. Jos ongelman lähde on kuitenkin joku muu, nämä muutokset eivät välttämättä ratkaise ongelmaamme.

Jos emme ole varmoja, mistä piirteidemme epäyhtenäisyys johtuu, esteettisen hammashoidon ammattilainen voi auttaa meitä. Hammaslääkäri neuvoo ja hahmottaa virheet hymyssämme ja voi sitten valokuvien ja tietokoneohjelman avulla suunnitella meille uuden hymyn.

Sopusuhtaisuutta saattavat häiritä monenlaiset virheet, kuten raot hampaiden väleissä, ulkonevat tai harmaantuneet hampaat. Ongelmien hahmottaminen ammattilaisen kanssa auttaa löytämään hyvän ratkaisun.

Minimaaliset muutokset – iso vaikutus

Monissa tapauksissa jo pienet muutokset riittävät. Hymyn ja kasvojen muuttaminen sopusuhtaisemmiksi onnistuu ilman hammasmateriaalin vahingoittamista. Tällainen muutos voidaan saavuttaa hampaiden reunojen hionnalla, joka on lyhyt ja kivuton toimenpide. Reunojen hionnalla hammaslääkäri voi pyöristää liian kulmikkaat reunat tai tasoittaa liian terävät tai liian pitkät hampaat. Hampaiden uusi muoto voi tuoda kasvoihin tasapainoisuutta.

Naiset voivat saada tällä tavalla pehmeämmät ja naisellisemmat kasvonpiirteet. Hampaiden kulmien korostamisella voidaan toisaalta myös saavuttaa vastakkainen, maskuliininen vaikutelma. Hampaiden reunoilla kiille on 1-2 mm. paksua ja oikeanlaisella tekniikalla hampaiden tasoitus ja hionta eivät vahingoita hampaita.

Hampaiden muotoa ja kokoa voidaan myös muuttaa ikenien muotoilulla. Kun ikenen kaarta korjataan, saadaan liian pieniltä näyttävät hampaat näyttämään suuremmilta ja pidemmiltä.

Ensin hampaiden valkaisu, sitten oikaisu

Hampaiden valkaisuHuonossa asennossa olevat hampaat tarvitsevat oikomishoitoa ja sen jälkeen voidaan tarvittaessa suorittaa lisäksi reunojen hionta. Jos potilaalla on paljon paikkoja, voivat hammaslaminaatit olla mahdollinen ratkaisu esteettisen ja kauniin hymyn saavuttamiseksi. Laminaattien käyttö saattaa nuorentaa kasvoja jopa kymmenellä vuodella. Laminaatit ja hammaskuoret suojaavat huonossa kunnossa olevia hampaita.

Jos tarvitset tämän kaltaista hymyn kaunistusta tai haluat vaihtaa etuhampaiden paikat, on tärkeää tehdä hampaiden valkaisu ensin. Vain siten laminoinnin tai hammaskuoren värin saa yhtenäiseksi valkaistujen hampaiden kanssa.

Näistä hoitotoimenpiteistä saa valittua sopivan yhdistelmän kunkin potilaan tarpeiden, ongelmien ja lompakon koon mukaan.